top of page

Unieke mobiele surfschool

Locatie Marina Muiderzand

Welkom bij WingXperience, dé ultieme spot voor wingsurfen & wingfoilen aan het IJmeer! Wil jij kennismaken met deze te gekke sport? Wil jij de overstap van kite- of  windsurfen maken? Of wil jij je wingfoil skills naar een hoger niveau brengen? Bij ons kan het  allemaal. Het IJmeer staat bekend om zijn uitgestrekte wateroppervlak en constante wind, wat ideaal is voor wingsurfers & foilers van alle niveaus. Daarnaast is WingXperience centraal gelegen, dichtbij grote steden als Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Almere en Lelystad. 

 

Bij WingXperience profiteer je van consistente windcondities die perfect zijn voor wingsurfen & wingfoilen. Of je nu een beginner bent die zijn eerste stappen zet in de sport of een ervaren wingsurfer bent die nieuwe trucs wil uitproberen, het IJmeer biedt de ideale omstandigheden voor een geweldige wingsurfervaring. De beste plek voor wingfoil lessen.

Wingsurf_foil les Almere .jpg

Uniek aan onze locatie is de ruime parkeergelegenheid die bovendien gratis is.

Wingsurf les
Wingfoil les

Wil jij leren wingsurfen of verbeteren in wingsurfen / wingfoilen dan is deze wingfoil les perfect voor jou. in groepen van maximaal 4 personen werken wij aan jouw progressie.

A hidden gem, de camperplekken direct aan het IJmeer, voor slechts €17,90 per nacht. Klik voor meer info.

Camperplekken

Horeca

Gratis parkeren

Bij Sail-Today vind je de gezelligheid aan de bar, een rijkelijk gevulde bar. Wil je ook wat eten en drinken staat het personeel van Grandcafe Espresso voor u klaar.

Weer & Wind

Het IJmeer bij Almere is een prachtig stukje natuur dat je absoluut niet mag missen als je in de buurt bent. Met zijn uitgestrekte wateroppervlak en omliggende natuur biedt het IJmeer een prachtige omgeving om te genieten van diverse watersporten.

Het IJmeer grenst aan het Markermeer en is omgeven door groene oevers en biedt een adembenemend uitzicht op de skyline van Almere en Amsterdam. Het staat ook bekend als de plek met de mooiste sunset van Nederland.  Met de wind in je haren en het water onder je voeten kun je hier genieten van de allernieuwste watersporten wingfoilen & wingsurfen.

Het IJmeer heeft ideale omstandigheden voor watersporten. Omdat met vrijwel alle windrichting er goed gesurft kan worden. Iedere windrichting heeft zo zijn kenmerken. Zodra de wind uit oostelijk richting komt is het op onze spot "aflandig, of schuin aflandig" Dit zorgt voor spiegelvlak water wat prettig is om op de foil te komen, het nadeel is echter dat de wind wat vlagerig is. Wingfoilen en surfen blijven natuurlijk sporten waarbij wij afhankelijk zijn van de natuur elementen. Voor de beste windvoorspellingen raden wij aan om te kijken op Windguru, Windy of Windfinder. Daarnaast staat er op Pampus een weerstation die de actuele wind weergeeft.  

Wingsurfen/wingfoilen

Introductieles

Wind

De verschillende omstandigheden op Marina Muiderzand

Bij alle richtingen kan er vanaf het watersport strand gestart worden, na ongeveer 10 meter wordt het water diep. Hierdoor is het uitermate geschikt voor de foil watersporten. Iedere windrichting heeft zijn karakteristieken op de spot. Zorg ervoor dat je goed voorbereid het water opgaat en je niet laat verassen door de omstandigheden. Bijvoorbeeld met Oostelijke windrichting is het volledig aflandig en alleen voor gevorderde wingfoilers of voor cursisten die dan assistentie vanuit de boot krijgen.

Noord

 • Kleine chop

 • Constante wind

 • Op zonnige dagen kan deze richting in de avond een thermisch effect hebben en toenemen

Noord-Oost

 • Redelijk vlak water

 • Vlagerige wind

 • Op zonnige dagen kan deze richting in de avond een thermisch effect hebben en toenemen

 

Oost

 • Supervlak

 • Vlagerige wind

 • Alleen het water op tijdens een les of als je vergevorderd bent

 

Zuid

 • Redelijk vlak water

 • Dicht bij de kant vlagerig, verder op het water constant

Zuid-Oost

 • Vlak water

 • Vlagerige wind

 

Zuid-West

 • Choppy condities

 • Constante wind

West

 • Choppy

 • Constante wind

Noord-West

 • Choppy

 • Contante wind

 

De juiste keuze in wingfoil & Wingsurf materialen

Wij hebben de beste materialen geselecteerd om wingsurf en wingfoil lessen te geven. Wij hebben gekozen voor inflatable boards. Dit zijn opblaasbare boards van het merk RRD, de boards zijn zo geproduceerd dat je amper merkt dat het inflatable boards zijn. De voordelen van inflatable boards zijn voornamelijk dat ze lichtgewicht zijn en je bij een val jezelf veel minder pijn doet t.o.v. een hardboard. Wij hebben de boards in verschillende maten:

Om de juiste maat wing te kiezen is het belangrijk om te weten hoe hard het waait, en wat je ervaring is. Voor de lessen en verhuur hanteren wij onderstaande graphic als vuistregel. Dit kan natuurlijk afwijken op basis van gewicht, ervaring en welk type board of foil iemand gebruikt.

Wingsize related to BFT-2.png

On the spot   

Marina Muiderzand Almere

WingXperience bevindt  zich op het strand van Marina Muiderzand; het grootste  catamaran  strand van  Europa. Samen met Sail-Today worden hier veel  watersport-activiteiten  gegeven. Vanwege het grote  strand en het vlakke water, is deze spot perfect om te leren wingfoilen!

Voor een hapje en een drankje kun je terecht bij de Beach Club. 
Op de locatie is ruim voldoende GRATIS parkeergelegenheid. Klik hier voor meer informatie over de 
locatie.

Locatie:
Marinaweg 163
1361 AH Almere
Nederland

bottom of page