top of page
Lessen in kleine groepen met de nieuwste materialen

Locatie 

Onze wingfoil school is gevestigd in Almere, gunstig gelegen in de buurt van Amsterdam. Met korte reisafstanden is Almere Wingxperience de perfecte ontsnapping aan de drukte van de stad, zonder ver te hoeven reizen.

Almere ligt centraal in Nederland en is daardoor goed bereikbaar vanuit alle delen van het land. De stad is gelegen aan de A6 snelweg, die Amsterdam en Lelystad met elkaar verbindt.

Wij zijn één van de dichtstbijzijnde wingfoil spots van Amsterdam: Almere ligt op slechts 20 minuten rijden van Amsterdam, waardoor het een populaire plek is om te foilen voor mensen die in Amsterdam wonen. Vanuit Utrecht is het maar 30 minuten rijden wat ons de dichtstbijzijnde wingfoil school maakt.

  1. Auto: Almere is goed bereikbaar via de A6 snelweg, die loopt van Amsterdam naar Lelystad. Bij ons is er een ruime GRATIS parkeerplaatsen. Omdat er nog volop gebouwd wordt raden wij aan om te navigeren via Google maps 

  2. Trein: Almere heeft meerdere treinstations: Wij zijn vlakbij Station Almere Poort, ongeveer 20 minuten wandelen of 5 minuten fietsen.

  3. Bus: Er zijn verschillende buslijnen die Almere verbinden met omliggende steden en dorpen. Er is ook een directe busverbinding tussen Almere en Schiphol Airport.

Wingsurfen/wingfoilen

Het IJmeer

Het IJmeer bij Almere is een prachtig stukje natuur dat je absoluut niet mag missen als je in de buurt bent. Met zijn uitgestrekte wateroppervlak en omliggende natuur biedt het IJmeer een prachtige omgeving om te genieten van diverse watersporten.

Het IJmeer grenst aan het Markermeer en is omgeven door groene oevers en biedt een adembenemend uitzicht op de skyline van Almere en Amsterdam. Het staat ook bekend als de plek met de mooiste sunset van Nederland.  Met de wind in je haren en het water onder je voeten kun je hier genieten van de allernieuwste watersporten wingfoilen & wingsurfen.

Het IJmeer heeft ideale omstandigheden voor watersporten. Omdat met vrijwel alle windrichting er goed gesurft kan worden. Iedere windrichting heeft zo zijn kenmerken. Zodra de wind uit oostelijk richting komt is het op onze spot "aflandig, of schuin aflandig" Dit zorgt voor spiegelvlak water wat prettig is om op de foil te komen, het nadeel is echter dat de wind wat vlagerig is. Wingfoilen en surfen blijven natuurlijk sporten waarbij wij afhankelijk zijn van de natuur elementen. Voor de beste windvoorspellingen raden wij aan om te kijken op Windguru, Windy of Windfinder. Daarnaast staat er op Pampus een weerstation die de actuele wind weergeeft.  

On the spot   

Marina Muiderzand Almere

WingXperience bevindt  zich op het strand van Marina Muiderzand; het grootste  catamaran  strand van  Europa. Samen met zeilschool Sail-Today worden hier veel  watersport-activiteiten  gegeven. Vanwege het ruime strand en de grote wateroppervlakte, is deze spot perfect om te leren wingfoilen! De windrichtingen die het best werken op onze locatie zijn noord, noord-oost, west en zuid-west. Het water varieert van vlak tot choppy, afhankelijk van de windrichting. 

Op onze locatie is een ruime hoeveelheid aan voorzieningen aanwezig: 

  • GRATIS parkeren op de dijk 

  • Omkleedruimte

  • Toiletten en (warme) douches 

  • Horeca met terras aan het water  

Bij zeilschool Sail-today kunnen tevens SUP's gehuurd worden. Of kies voor een catamaran les!

Sluit de les af met een lekker drankje op het terras aan het water met ondergaande zon. Oftewel, een centraal gelegen plek waar je even helemaal tot rust komt!

Locatie:
Marinaweg 163
1361 AH Almere
Nederland

Wingfoil - How to pump
Wingfoil - How to tack
Wingfoil - How to jibe in regular stance
bottom of page