top of page

Unieke mobiele surfschool

Efoilen bij WingXperience!

Welkom bij WingXperience: dé ultieme plek voor wingsurfen, wingfoilen en E-foilen aan het IJmeer!

Maak kennis met de opwindende wereld van foilen bij WingXperience.

 

Of je nu wilt leren wingsurfen, wingfoilen of E-foilen, bij ons kan het allemaal. Het IJmeer, bekend om zijn uitgestrekte wateroppervlak biedt de ideale omgeving voor foilers van elk niveau.

Wanneer heeft u voor het laatst écht iets nieuws ondernomen? Bij Wingxperience de school voor   Efoil nabij Amsterdam bieden we instructie in efoilen, een opwindende nieuwe watersport die gemakkelijk te leren is. Of het nu gaat om privélessen of bedrijfsuitjes, binnen één les maakt u al uw eerste korte 'vluchtjes'.

 

Efoilen is een adembenemende watersport met elektrisch aangedreven efoils die geruisloos en zonder golven voortbewegen. Dankzij de vleugel *foil* onder de plank komt deze al bij ongeveer 15 km/u boven het water uit, en u stuurt simpelweg met uw gewicht.

 

Een standaard les duurt ongeveer 1,5 uur, waarbij u maximaal 1 uur op het water doorbrengt. De ervaring leert dat u deze sport snel oppikt en binnen dat uur al uw eerste 'vluchten' maakt. Watersporters zoals wind-, kite- en golfsurfers beheersen deze sport extra snel, maar ook niet-watersporters leren efoilen moeiteloos. Vanaf 12 jaar kunt u al beginnen met efoilen, zonder een maximale leeftijd, zolang u een beetje lenig bent.

 

Wingxperience Efoil & Wingfoilschool Amsterdam is een van de weinige surfscholen die wingfoil en efoillessen aanbiedt. De term "Efoilen" is afgeleid van de combinatie van "E" (elektrisch) en "Foil" (vleugel). Deze sport is veilig, schoon en buitengewoon verslavend. Kom snel bij ons langs. Op Marina Muiderzand bieden we lessen aan voor groepen van maximaal 6 personen.  Voor bedrijfsuitjes verzorgen we instructie voor grotere groepen in combinatie met andere watersport activiteiten.

Bij WingXperience profiteer je van de nieuwste materialen die perfect zijn voor E-foilen. Of je nu een beginner bent die de eerste stappen zet in deze sport, of een ervaren foiler die nieuwe moves wil uitproberen, het IJmeer biedt de ideale omstandigheden voor een onvergetelijke E-foil ervaring.

Ontdek welke les het beste bij jou past en reserveer eenvoudig online! We staan ook klaar om je vragen te beantwoorden via WhatsApp op tel. +31 6 83186654.

Kom naar WingXperience en beleef de sensatie van foilen op het prachtige IJmeer!

#WingXperience #Wingsurfen #Wingfoilen #Efoilen #IJmeer #Foilen #Wateravontuur #ReserveerNu

Scherm­afbeelding 2023-06-30 om 00.33.01.png
Waydooo.jpeg

1 op 1 les

Je maakt kennis met de principes van het foilen. De instructeurs helpt met de juiste stappen om te vliegen over het water

 • 1 uur les

 • 45 minuten foil tijd

 • E-foil

 • Helm

 • Impact vest

 • Wetsuit 

Duo les

Je maakt kennis met de principes van het foilen. De instructeurs helpt met de juiste stappen om te vliegen over het water je deelt samen één board, dus wisselt af.

 • 1 uur les

 • 30 minuten foil tijd p.p.

 • E-foil

 • Helm

 • Impact vest

 • Wetsuit 

Groepsles

Wil je met een groep E-foilen dan is dit natuurlijk mogelijk. De netto Foil-tijd p.p. is 15 minuten

 • 1 uur les

 • 15 minuten foil tijd p.p.

 • E-foil

 • Helm

 • Impact vest

 • Wetsuit 

In samenwerking met de winkel Jetboard watersport hebben wij een cashback* actie van je lesgeld bij aanschaf van een E-foil.

.

Online surflessen boeken

Iedereen heeft tegenwoordig een volle agenda en wil deze het liefst zelf beheren. Hier spelen wij op in door ons online boekingssysteem. Je plant je eigen lessen in wanneer dit jou het beste uitkomt. Mocht de surfles niet door kunnen gaan door weersomstandigheden, dan zal dit uiterlijk twee dagen van tevoren gecommuniceerd worden. Je kan dan eenvoudig de les verplaatsen naar een ander moment. We creëren surflessen op maat, passend bij jouw agenda, surfervaring en niveau. Naast surflessen in Nederland, kan je bij ons ook een surfvakantie in Italië boeken

Wingsurfen/wingfoilen

Verschil tussen Efoilen & Wingfoilen

Ontdek het Verschil Tussen Wingfoilen en Efoilen: Welke Watersport Past het Beste bij jou?

Wingfoilen en efoilen zijn twee opkomende watersporten die de laatste tijd veel aandacht hebben gekregen. Hoewel beide sporten zich richten op het gebruik van foils, zijn er enkele belangrijke verschillen die het waard zijn om te verkennen. Hierbij zullen we dieper ingaan op wingfoilen en efoilen, zodat je kunt beslissen welke watersport het beste bij jou past.

 

Wingfoilen: De Ultieme Mix van Windsurfen en Kitesurfen

Wingfoilen, ook wel bekend als wing surfing, combineert elementen van windsurfen en kitesurfen met foilingtechnologie. Het draait allemaal om het gebruik van een 'wing', een opblaasbaar zeil dat lijkt op een vlieger. Met behulp van een wing, een foil board en de wind, kun je boven het water zweven en indrukwekkende snelheden bereiken.

Wat wingfoilen uniek maakt, is de vrijheid die het biedt. Je hebt geen kite, harnas of mast nodig, waardoor het gemakkelijker is om te leren en minder uitrusting vereist. Met een goede beheersing van de wing en de wind kun je snelheid maken, sprongen maken en zelfs golven berijden. Het is een veelzijdige en dynamische sport die een geheel nieuwe dimensie toevoegt aan watersporten.

Efoilen: De Futuristische Sensatie van Elektrisch Foilen

Efoilen, of elektrisch foilen, is een revolutionaire watersport die gebruikmaakt van elektrische kracht om boven het wateroppervlak te zweven. In plaats van afhankelijk te zijn van wind zoals bij wingfoilen, maakt efoilen gebruik van een elektrisch aangedreven foil board dat wordt aangedreven door een krachtige elektromotor en een oplaadbare batterij. Het maakt het mogelijk om zonder enige inspanning over het water te glijden en adembenemende snelheden te bereiken.

 

Efoilen biedt een aantal voordelen, vooral voor diegenen die geen ervaring hebben met traditionele watersporten. Met de mogelijkheid om elektrisch aangedreven te worden, is het gemakkelijker om de sport snel onder de knie te krijgen en plezier te hebben op het water. Het stille en milieuvriendelijke karakter van efoilen maakt het ook ideaal voor gebruik op locaties waar traditionele watersporten beperkingen kunnen hebben.

Het Verschil in Ervaring en Techniek

Het belangrijkste verschil tussen wingfoilen en efoilen ligt in de ervaring en de techniek die nodig is om de sport te beoefenen. Wingfoilen vereist een basiskennis van windsurfen of kitesurfen, evenals een goed begrip van wind en vliegerbesturingstechnieken. Efoilen daarentegen is toegankelijker voor beginners, omdat het weinig voorkennis vereist

Introductieles

Materiaal

Waydoo Flyer One plus

Flyer-One-board--e1684096276144.png.webp

Waydoo Flyer ONE PLUS

Efoilen is de nieuwste hype voor iedereen die er ooit van droomde om boven water te vliegen.

Beleef adembenemende momenten terwijl u over het water glijdt. Voel de sensatie van het vliegen. Een van de snelst groeiende trends in outdoor recreatie, eFoiling heeft de toekomst van de moderne watersport geherdefinieerd.

Aangedreven door een robuust aandrijfsysteem, geeft de Waydoo Flyer ONE je de ultieme waterbeleving. U kunt altijd en overal rijden op oceanen, meren en rivieren.

GWA Wingsports association.png

 

Lichter én Sterker

Je rit zal soepel, gemakkelijk wendbaar en rotsvast zijn met onze opnieuw ontworpen boards.

Dankzij Waydoo’s nauwkeurige analyses en simulaties zijn de boards verwikkeld in een frame van aluminiumlegering, waardoor ze 3,5 kg lichter zijn terwijl hun stijfheid met 60% is toegenomen. Met precieze afweging, EPP- of Carbonmateriaal, kunt u deze keer naar uw voorkeur aanpassen.

 

 

 

 

 

Stiller én Sneller

Ervaar opwindende snelheden tot 40 km/u, een doorbraak in vergelijking met de Flyer One Series.

Het krachtiger voortstuwingssysteem zorgt voor een vermindering van 25% in uw efoil bordafmetingen, maar verhoogt de voortstuwingsefficiëntie met 95%. Het geluid dat tijdens het gebruik wordt veroorzaakt, is lager dankzij de betere vloeistofdynamiek van ons opnieuw ontworpen propellersysteem, waardoor u de ultieme efoil ervaring krijgt. +95% Efficiënter & topsnelheid van 40 km/h

 

 

Langere levensduur batterij

Met een volledig opgeladen Flyer One Plus Efoil kun je tot 120 minuten efoilen, veel langer dan de Flyer One-serie.

U hoeft zich geen zorgen te maken; je kunt meer plezier beleven aan het varen, genieten van het gezelschap van de golven en de volledige vrijheid voelen met een compromisloze batterijduur.

120 min vaartijd

 

 

 

 

Verbeterde connectiviteit

De Bluetooth-connectiviteit tussen de controller en de voedingseenheid is verbeterd.

De geüpgradede chipsets in de Flyer ONE Plus efoil-controller en de mast maken de verbinding stabieler, zelfs in woelige wateren, waardoor je realtime-informatie, intuïtieve controle en vol veiligheid krijgt.

 

 

 

 

eFoilen waar je wilt

Alle accessoires die nodig zijn voor het gereed maken van de eFoil passen perfect in de EPP-draagkoffer en laten ruimte over voor uw spullen, waardoor in- en uitpakken geen moeite meer kost. Het bord kan aan de koffer op wielen worden vastgemaakt zodat deze over lange afstanden kan worden vervoerd. Reizen met Waydoo Flyer ONE Plus Efoil is dus een makkie.

 

 

 

 

Koop de eFoil One Via Wingxperience bij Jetboardwatersport

Flyer-one-plus-2.webp
Schermafbeelding-2022-07-27-om-14.24.43.png
Flyer-one-plus-4.webp
case-one-plus.webp

On the spot   

Marina Muiderzand Almere

WingXperience bevindt  zich op het strand van Marina Muiderzand; het grootste  catamaran  strand van  Europa. Samen met Sail-Today worden hier veel  watersport-activiteiten  gegeven. Vanwege het grote  strand en het vlakke water, is deze spot perfect om te leren wingfoilen!

Voor een hapje en een drankje kun je terecht bij de Beach Club. 
Op de locatie is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid. Klik hier voor meer informatie over de 
locatie.

Locatie:
Marinaweg 163
1361 AH Almere
Nederland

bottom of page