top of page

ONLINE SURFLESSEN BOEKEN

Iedereen heeft tegenwoordig een volle agenda en wil deze het liefst zelf beheren. Hier spelen wij op in door ons online boekingssysteem. Je plant je eigen lessen in wanneer dit jou het beste uitkomt. Mocht de surfles niet door kunnen gaan door weersomstandigheden, dan zal dit uiterlijk twee dagen van tevoren gecommuniceerd worden. Je kan dan eenvoudig de les verplaatsen naar een ander moment.

 

De Wingxperience Youth Academy vindt plaats op de volgende momenten woensdag en vrijdag van 16:00 tot 17:30 op zondagen van 10:00 tot 11:30.

Een lespakket van 7 of 10 lessen boek je uiteraard niet zomaar. Maar hier ervaar je simpelweg de meest uiteenlopende condities. Waardoor we maximaal kunnen variëren in onze technieken. Jouw Voorbereiden voor het foilen is een zekerheid. Kun je al foilen? Dan gaan we aan de slag met de Jibe & tack.

Wingsurfen/wingfoilen

VERSCHIL TUSSEN WINGSURFEN EN WINGFOILEN

Wingsurfen is de basis die nodig is voor het wingfoilen. De introductie les zal altijd een wingsurf les zijn. Iedere deelnemer krijgt zijn eigen inflatable board en wing. Bij het wingsurfen gebruik je de wing, dit is een opblaasbare vleugel. Met de wing zet je de wind om in snelheid waardoor je kunt wingsurfen over het water. Bij het wingfoilen gebruiken we een wingboard waar wij een zogenoemde hydrofoil onder monteren. Met een hydrofoil/draagvleugel kom je volledig uit het water. Hierdoor heb je geen weerstand meer en vlieg je over het water! Dit kan al met zeer weinig wind en maakt wingfoilen echt spectaculair.

WINGFOIL YOUTH ACADEMY

GWA Wingsports association.png

Uniek bij WingXperience! Wij hebben speciaal voor kinderen de Wingsurf Youth Academy opgericht. 

Wingfoilen is de nieuwste watersport, die nog snel aan het ontwikkelen is. Wij willen, naast de volwassen, in dit vroege  stadium ook meteen inspelen op de kids. Immers, jong geleerd, oud gedaan. 


Daarnaast is het wingfoilen veel toegankelijker voor kinderen dan bijvoorbeeld kitesurfen, wat veel meer gevaren met zich mee brengt. Ten opzichte van windsurfen is het compacte wingfoil materiaal een groot voordeel (zeker voor kinderen omdat zij nog  kleiner materiaal gebruiken dan volwassenen). 
Kortom: het is tijd om de Nederlandse Young Wingfoil Groms te creëeren!

 

Leeftijd
Het wingfoilen vereist wel enige kracht en een bepaald gewicht. Daarom is onze Youth Academy geschikt vanaf 9 jaar (uitzonderingen daargelaten). 

 

Materiaal
Speciaal voor de kids gebruiken we de kleine wings. Deze verschillen in grootte tussen de 1.5m2 – 4.0m2. De boards zijn inflatable boards. In het begin van groot volume met veel drijfvermogen (140L), zodat kinderen op de basics kunnen concentreren. Later kunnen de boards variëren tussen de 35L-90L. 
We beginnen met korte masten van 50cm met foil front wings tussen de 1500m2 – 2000m2. 

 

Uitrusting en veiligheid
Het is belangrijk dat de kinderen het plezier niet verliezen door de verkeerde uitrusting! Wij hebben wetsuits en schoentjes beschikbaar in verschillende kindermaten. Daarnaast krijgen zij altijd een zwemvest van ons. Zodra we met het foilen beginnen, dragen we ook een helm. 

Lesmethode

De bedoeling is om het leren wingfoilen op een ‘spelende manier’ te leren. Zo wisselen we af met spelletjes tussendoor. 

Stap 1: basics (kant)

We leren het materiaal kennen en we beginnen met het kennis maken met de wing op  de kant. 
Bij elke watersport komt er veel meer bij kijken dan puur het uitoefenen van de sport. Zo moeten we bijvoorbeeld de wind leren snappen: welke windrichtingen zijn er, wat is opkruizen, wat is voor de wind varen etc. Dit alles behandelen we in wingsurf stap 1. 

Stap 2: wing + board + veiligheid (water)
Met wing en groot board met zijvinnen  (zonder foil), gaan we het water op. We leren opstaan, balans houden en zelfstandig weg te varen. Voordat we zelf gaan varen, leren we hoe je altijd veilig zelfstandig terug  kan komen. 
De basics van stap 1 worden constant herhaald en toegepast. 

Stap 3: opkruizen, hoogte lopen (water)
We leren op het grote board op te kruizen, door het hebben van de juiste voet- & wingpositie en te kijken waar je heen gaat. De uitdaging is om weer op dezelfde plek terug te komen als waar we zijn gestart.

 

Stap 4: wing + foil (water)
Bij deze stap ligt de focus op de foil. Hoe werkt de foil? We leren de juiste pomp techniek om op de foil te komen en de eeste meters te ‘vliegen.’

Stap 5: stabiel wingfoilen 

Bij deze stap ligt de focus op het foilen, stabiel boven het water blijven. Lange stukken op de foil kunnen surfen.

Stap 6: Gijpen en overstag op de foil

Als het je lukt om lange stukken op de foil te blijven is de volgende stap om de overstag en gijp op de foil te oefenen. In het begin is dit best spannend maar je leert dit heel snel. Kijk hier een filmpje hoe één van ons een gijp op de foil maakt. 

De methode is verdeeld in zes niveaus. Ieder niveau  geeft aan wat jij zou moeten beheersen om door te gaan naar het volgende niveau. Onze les methode wordt aanbevolen door de GWA (Global Wingsports Association

 

Wij hebben de beste materialen geselecteerd om wingsurf en wingfoil lessen te geven. Wij hebben gekozen voor inflatable boards. Dit zijn opblaasbare boards van het merk RRD, de boards zijn zo geproduceerd dat je amper merkt dat het inflatable boards zijn. De voordelen van inflatable boards zijn voornamelijk dat ze lichtgewicht zijn en je bij een val jezelf veel minder pijn doet t.o.v. een hardboard. Wij hebben de boards in verschillende maten:

  • RRD Airbeluga PRO 90 liter

  • RRD Airbeluga 110 liter

  • RRD Airbeluga 140 liter

  • RRD Airbeluga 200 liter

  • RRD Airbeluga 235 liter

Doordat de boards veel drijfvermogen hebben is het eenvoudiger om de basis van het wingsurfen en wingfoilen te leren. Je staat stabieler op het board en krijgt hierdoor meer vertrouwen.

In de eerste lessen werken wij zonder Foil, dit is wingsurfen. Daarvoor gebruiken we altijd de RRD Airbeluga 200 en 235. Want deze boards zijn voorzien van de mogelijkheid om deze zonder Foil te kunnen surfen. Als we de stap maken naar het wingfoilen hebben wij wederom bewuste keuzes gemaakt om het foilen zo vertrouwd en veilig mogelijk te leren.

We gebruiken de 2400 Universal SW Foil van RRD met een kortere mast van 50 cm. Het voordeel om te beginnen met een groot oppervlakte frontwing van 2400cm2 is dat je veel lift krijgt. Het is dus eenvoudiger om op de Foil te komen. De korte mast zorgt ervoor dat je gewend raakt aan het gevoel van boven het water zweven. Bij alle lessen met de Foil dragen de cursisten een helm. Bij zowel de wingsurf als wingfoil lessen dragen de cursisten een oranje lycra om goed zichtbaar te zijn op het water.

Wil je meer weten over de werking van de Foil? Dan raden wij aan het volgende artikel te lezen!

RRD Airbeluga 235 en 200 lesboards wingsurfen.png

De Wingfoil & Wingsurf materialen

PRIJZEN

Wingxperience Youth Academy


Lespakketten              Prijs

 3 x 90 minuten             € 180,-

 5 x 90 minuten             € 299,-

 7 x 90 minuten             € 420,-

10 x 90 minuten             € 600,-

Introductie les

 1  x 90 minuten             € 75,-       

Privé les

 1  x 90 minuten             € 150,-     

Wetsuit en helm zijn bij de prijs inbegrepen.

Zelf meenemen: zwemkleding, handdoek en water. 

On the spot   

Marina Muiderzand Almere

WingXperience bevindt  zich op het strand van Marina Muiderzand; het grootste  catamaran  strand van  Europa. Samen met Sail-Today worden hier veel  watersport-activiteiten  gegeven. Vanwege het grote  strand en het vlakke water, is deze spot perfect om te leren wingfoilen!

Voor een hapje en een drankje kun je terecht bij de Beach Club. 
Op de locatie is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid.

Locatie:
Marinaweg 163
1361 AH Almere
Nederland

Wingfoil - How to pump
Wingfoil - How to tack
Wingfoil - How to jibe in regular stance
bottom of page