top of page

Welke Wingfoil spullen moet ik kopen als beginner?

Bijgewerkt op: 24 okt. 2022


Wingfoilen de nieuwste sport in de watersport, de sport waar kitesurfer en windsurfers elkaar tegen komen en nieuwe vriendschappen sluiten. Opeens "versmelten" twee sporten samen. Maar wat moet je nu kopen als beginnende wingfoiler?


Wingsurfen en wingfoilen zijn dé nieuwe disciplinen binnen de watersport die extreem snel groeien. Het is een combinatie van windsurfen, surfen en kitesurfen. De sport wordt uitgeoefend met een opblaasbare 'wing', een board en eventueel een hydrofoil. Door de hydrofoil krijg je daadwerkelijk het magische gevoel van vliegen boven het water! Wingfoilen en wingsurfen brengt veel voordelen met zich mee:

  • Je hebt maar weinig wind nodig, dit vergroot je uren op het water aanzienlijk!

  • Makkelijk op te bouwen

  • Het ultieme gevoel van vrijheid

  • Een full-body-workout, toegankelijk voor iedereen!

Afgelopen seizoen hebben wij wingsurf en wingfoil lessen gegeven aan ervaren windsurfers en kiters maar ook aan cursisten zonder enige watersport ervaring. Het is belangrijk om eerste te leren wingsurfen voordat je gaat wingfoilen. De handling van de wing leren kennen en de basis manoeuvres kunnen uitvoeren. Zelfstandig heen en weer kunnen wingsurfen, en terug komen naar het startpunt. Dit wordt in de watersport hoogte lopen genoemd. Hiervoor moeten ook de manoeuvres zoals overstag gaan en gijpend geoefend worden. Alle stappen die doorlopen worden tijdens onze lessen hebben wij verwerkt in een levelsysteem. Vaak krijgen wij de vraag van onze cursisten "Welke wingfoil spullen moet ik kopen als beginner?"


Alles heeft te maken met je doelstellingen, wil je net als Gollito voor de GWA freestyle titel gaan? Of ga je liever oneindige downwinders maken. Of kies je ervoor om heerlijk heen en weer te foilen bij een knoop of 15 (4bft)?


Voor alle verschillende disciplines is er materiaal ontwikkeld. Evenals voor de beginnende wingfoilers. Ons eerste advies is om de basics te leren door middel van een cursus, je kunt op grote inflatable board wennen aan het op de Foil komen en op de Foil blijven. Wij geven les op de Air Beluga van RRD dit zijn de makkelijkste en grootste boards op de markt om te leren wingsurfen en wingfoilen. Bij onze school gebruiken wij 235, 200 en 140 liter boards met foils van 2400, 2000 en 1700 cm2.

Tijdens de cursus kun je dus toe naar een kleiner board en kleinere foil om de stap naar eigen materiaal zo succesvol mogelijk te maken. Dit bespaart je geld, tijd en gedoe want je wilt geen set kopen en na 8 sessies alweer uitgeleerd zijn op deze set.


Samen met vandenberg Surf hebben wij de succesformule dat je bij aanschaf van een complete wingfoil set één uur les cadeau krijgt.


Op loop afstand van de leslocatie heeft Vandenbergsurf een prachtige locatie. shopmanager Olivier weet precies wat je nodig hebt en kent het levelsysteem waar Wingxperience mee werkt. Daarnaast kan Olivier je goed adviseren over de verschillende overwegingen. Het is echt maatwerk om een wingfoil set naar jou wensen te vinden, en daar is Van den Berg surf in gespecialiseerd.





323 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page